Интернет магазин бытовой техники Холодок

суббота, 18 декабря 2010 г.

Як обирати холодильник. Рекомендації покупцю.

Цей матеріал є українським аналогом раніше опублікованої статті Как выбрать холодильник?

Один з найсуттєвіших побутових приладів – холодильник. Цей агрегат вимагає особливо ретельного вибору. Важко назвати інший побутовий прилад, який використовувався настільки часто і інтенсивно, як холодильник.

Обсяг і габарити

Для того щоб обрати холодильник, треба визначитися з його оптимальними габаритами і об'ємом. Вони, у свою чергу, залежать від того, яке приміщення Ви відведете йому у власній квартирі. Відправною точкою для вирішення цього питання може стати Ваш "старий" холодильник. Габарити холодильника повинні бути хоч би трохи менше розмірів дверних отворів в ліфті, вхідних дверей в квартиру і дверей між кімнатами. Щоб не завадити на шляху до місця установки.

Крім традиційних однокамерних (або одно-дверних) холодильників існують двокамерні і багатокамерні.

Порівняно проста конструкція однокамерних холодильників дозволяє їм поєднувати дуже високу ступінь надійності з доступною ціною. Найбільш істотний недолік таких моделей - необхідність періодичного розморожування "шуби" з льоду на стінках морозильної камери.

Багато з сучасних холодильників мають три камери. Третя камера - це камера нульової температури, або "зона збереження свіжості". Вона призначена для зберігання швидкопсувних продуктів.

Найбільшого поширення набули комбіновані двокамерні холодильники, що мають холодильну і морозильну камери. Ви можете вибрати будь-яке поєднання обсягів камер в залежності від ваших потреб в зберіганні продуктів.

Двокамерні холодильники можуть працювати як від одного компресора так і від двох. Останній варіант менш економічний, але більш зручний. Наприклад, при розморожуванні Ви можете відключити будь-яку з камер. Морозильна камера розташована під холодильною і складається з декількох секцій. У середньому, вимагає 2 розморожування на рік.

Якщо холодильник має систему No Frost, то він взагалі не потребує розморожування, але рекомендується відключати його хоч би раз на рік для профілактичного прибирання. Холодильна камера, у більшості моделей працює в режимі авторозморожування (або автовіттаювання), тобто холодильник позбавляється від вологи, що в ньому конденсується.

Управління

Управління холодильником здійснюється двома способами: електромеханічним і електронним. Останнє передбачає наявність у холодильника електронної панелі управління з цифровим дисплеєм і пульта, на якому відображаються всі необхідні дані про його роботу. Електромеханічне управління для багатьох більш звичне. Воно здійснюється простим повертанням ручки термостата усередині холодильної камери або за її межами на верхній площині шафи.

Ці основні характиристики допоможуть Вам швидше зорієнтуватися при виборі холодильників у більшості інтернет магазинів побутової техніки міста Києва.

Комментариев нет:

Отправить комментарий